Η στήλη μας γιορτάζει !!! Συγκεκριμένα γιορτάζουν οι φωτογραφίες που δίνουν το στίγμα στην αρθογραφία και πολλές φορές δεν χρειάζονται ούτε λόγια για να επικοινωνήσουν μηνύματα.

Ευχαριστώ από καρδιάς αρχικά την Αλίκη και τώρα την Λυγερή που στήριξαν και στηρίζουν τη δουλειά αυτή με αγάπη και σεβασμό. Ανεβάζουν τα άρθρα και επεξεργάζονται το υλικό σε μια ειδησεογραφία που καλπάζει.

Photo by Ifigenia T.

Πρώτη φορά δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες μου σε αυτή τη στήλη το 2015, Μάρτιο μήνα και από τότε όλα τα άρθρα μου έχουν φωτογραφίες. Ιδιαίτερες στιγμές που ξεχωρίζω στην καθημερινότητα είτε είναι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και σας τις μεταφέρω μέσω της στήλης που ξέρω ότι αγαπήσατε.

Photo by Ifigenia T.

Δηλώνω δημοσιογράφος αλλά είμαι πολύ χαρούμενη γιατί μια μεγαλη μου αγάπη, η φωτογραφία, έχει την τιμητική της.

Σπάνια ευχαρίστηση σήμερα πληροφορήθηκα και το μοιράζομαι μαζί σας οτι δυο από τις φωτογραφίες μου διακρίθηκαν και ταξιδεύουν σε έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό στην Κύπρο.

Ο διαγωνισμός «Αγαπώ την Κύπρο» έχει φιλανθρωπικό σκοπό, αφού τα χρήματα των συμμετεχόντων θα διατεθούν υπέρ των παιδιών με καρκίνο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αριθμός φωτογραφιών που θα επιλεγεί θα εκτυπωθεί υπό την μορφή ημερολογίων, calendar, card postal και πιθανό άλλου είδους προωθητικού υλικού για ενίσχυση του ιδρύματος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.

Σε ένα από τα συχνά ταξίδια μου στο νησί της Αφροδίτης, αποφάσισα να στείλω κι εγώ κάποιες φωτογραφίες έτσι για τη συμμετοχή. Είναι από διάφορα ταξίδια σε αρκετές εποχές και είχα υλικό. Δύσκολη επιλογή από εκατοντάδες φωτογραφίες.

Θάλασσα, άνθρωποι, τοπία, σκηνές από την καθημερινότητα, τέχνη στους δρόμους.

Photo by Ifigenia T.

Ναι η αγάπη μου στην Κύπρο δεν περιορίστηκε στα δυο χρόνια που συνεργάστηκα με το ΡΙΚ στην εκπομπή «Ώρα Κύπρου».

Ο κόσμος της Κύπρου έγινε δικός μου και δεν γίνεται να μην πηγαίνω εκεί που με αγκάλιασαν και μου χάρισαν τόσο πλούτο στην καρδιά μου. Πηγαίνω απο το 2001 που επέστρεψα Ελλάδα, σχεδόν κάθε χρόνο. Οι φίλοι μου παντρεύτηκαν έκαναν παιδιά, μεγάλωσαν, διακρίθηκαν, νόσησαν, θεραπευτικών και άλλοι έφυγαν. Ο κύκλος της ζωής.

Τους ευχαριστώ όλους και μια μέρα θα κάνω μια έκθεση για αυτούς με τις ιστορίες μας.

Όνειρο ζωής !!!

Το ότι μια φωτογραφία μου ανάμεσα σε 80 θα είναι στην έκθεση, νομίζω είναι φυσικό επακόλουθο της σχέσης μου με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Ναι αγαπώ εμπράκτως την Κύπρο και δίνω το παρόν με μεγάλη συγκίνηση σε αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία της Ομάδας Stressball.

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις των ημερών ο Πρόεδρος του οργανισμού Γιάννης Κανάρης μας έδωσε μια συνέντευξη για το Politisonline.

-Πως ξεκίνησε η ιδέα του διαγωνισμού ;

-Η όλη διοργάνωση αποτελεί μια εθελοντική πρωτοβουλία. Η ιδέα ξεκίνησε όταν ενώ ήμασταν εξωτερικό σε ευρωπαϊκά προγράμματα, βλέπαμε το υλικό το οποίο οι άλλες αποστολές παρουσίαζαν για τις χώρες τους κυρίως σε φωτογραφικό υλικό, εμείς έπρεπε να κάνουμε αρκετή προσπάθεια για να βρούμε διαδικτυακά. Και παράλληλα βλέπαμε την αγάπη του κόσμου και κυρίως των νέων προς την φωτογραφία. Βλέπουμε συνεχώς την τεχνολογία να αναπτύσσεται και οι φωτογραφίες που ανεβάζουν στο διαδίκτυο μεμονωμένα άτομα είναι εξαιρετικές. Έτσι αποφασίσαμε και μετά από σφυγμομέτρηση του κοσμου να επιχειρήσουμε να οργανώσουμε ένα διαγωνισμό φωτογραφίας. Προσεγγίσαμε ατόμα με μεγάλη εμπειρια σε διεθνείς διοργανώσεις φωτογραφικών διαγωνισμών και προχωρήσαμε. ´Ηταν κατι πιστεύω που ελειπε την δεδομένη στιγμή στην Κύπρο. Και αυτό φανηκε και από το αποτελεσμα. Ο διαγωνισμος πέρσι αποτέλεσε την πρώτη δραση του οργανισμού μας εγχώρια.

-Είπατε ότι συγκεντρώθηκαν πάνω απο 1000 φωτογραφίες για τις 5 κατηγορίες. Πως επιλέχθηκαν οι 80 που θα εκτεθούν στο κοινό την προσεχή Δευτέρα στη Λευκωσία ;

-Η επιλογή των φωτογραφιών γίνεται καθαρά και μόνο από την ανεξάρτητη επιτροπή. Ο κάθε κριτής κρίνει μόνος του τις φωτογραφίες που είναι βεβαιως ανωνυμες και μας στέλνει τα αποτελέσματα. Εμεις βγάζουμε τον μεσο όρο όλων των βαθμολογιών των κριτών. Για την Overall κατηγορια διαγωνίζονται οι φωτογραφίες που συγκεντρώνουν μέσο όρο μεγαλύτερο από 80/100 και επαναξιολογουνται σε μηδενική βαση για να βγουν οι πρώτες.

-Για δεύτερη συνεχή χρονιά ένας Παγκύπριας διαγωνισμός. Ήταν καλό το επίπεδο των φωτογραφιών; Επετεύχθη ο σκοπός;

-Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα . Τωρα ενας αριθμος φωτογραφιών θα αξιοποιηθεί για την δημιουργία υλικού για το ίδρυμα «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις. Σε όλο το υλικό θα υπάρχει και το όνομα του φωτογράφου, που είναι ο πνευματικός δημιουργός της φωτογραφίας».

Μοιράζομαι μαζί σας το κείμενο που μου έστειλαν.

Αγαπητοί συμμετέχοντες

Η ομάδα Stressball σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του αντίστοιχου 2ου Παγκύπριου Διαγωνισμού «Αγαπώ την Κύπρο

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 ώρα 19:30 στον χώρο Σπηλιές στο Πάρκο Ακροπόλεως στην Λευκωσία.

Τα εγκαίνια θα τελέσουν από κοινού οι:

Δήμαρχος Στροβόλου κος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους

Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Ιωάννα Παναγιώτου

Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κος Γιάννης Γιαννάκη,

Πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κος. Παναγιώτης Σεντόνας

Πρόεδρος Ιδρύματος Ένα Όνειρο Μια Ευχή κος. Γιώργος Πενηνταέξ.

Η έκθεση θα παραμείνει στον χώρο μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2017

Παράλληλα θα γίνει η ανακοίνωση και απονομή των νικητών του διαγωνισμού.

Θα εκτεθούν στην έκθεση δυο έργα μου τα οποία επιφυλάσσομαι να σας παρουσιάσω μετά τηξ ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού. Σας περιμένουμε!!!