Η εποχή της πληροφόρησης αναπτύσσεται γρηγορότερα από όσο μπορούμε να παρακολουθήσουμε, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε τρόπους για να είμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι, ως μέλη μιας κοινωνίας.

Το περασμένο έτος βιώσαμε ένα κυκεώνα προβλημάτων σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο. Ως συνέπεια έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα πολλές συγκρούσεις και ανατροπές στην καθημερινότητά μας. Νιώσαμε πόνο και ήρθαμε σε αδιέξοδο αρκετές φορές αλλά αναπτύξαμε αντοχές, και τώρα κοιτάζουμε με απορία για το τι θα φέρει το 2018.

​​​​​Το φετινό έτος μπορεί να θεωρηθεί ως το Έτος της υλοποίησης. Αυτή είναι η στιγμή για την αξιολόγηση και την αναδιάρθρωση των στόχων και την αξιοποίηση των εργαλείων που θα μας απελευθερώσουν από προηγούμενες αγωνίες και περιορισμούς. Πέρα λοιπόν από την αντιμετώπιση των θεμάτων και στόχων που αφορούν την καθημερινότητά μας σε υλικό επίπεδο και σχετίζονται με την σωστή διατροφή, την άσκηση για την διατήρηση της καλής υγείας και την αλλαγή συνηθειών που θα μας φέρουν καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, φέτος ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα συναισθήματά μας.

Τις περισσότερες φορές μπερδευόμαστε γιατί έχουμε ανάμικτα συναισθήματα, αντιφατικά για την ίδια κατάσταση.

Ωστόσο, αγκαλιάζοντας αυτό το παράδοξο ολοκληρώνουμε μια κατάσταση κερδίζοντας τη σοφία που χρειαζόμαστε για να κάνουμε αυτό που είναι καλύτερο για εμάς. Δεν αρνούμαστε τα συναισθήματά μας, τα δεχόμαστε ως μέρος της πραγματικότητάς μας. Ακολουθούμε κάποια βήματα για να πλησιάσουμε την αλήθεια μέσα μας σε βαθύτερο επίπεδο, ώστε να απελευθερώσουμε τις δυνατότητές μας και να φτάσουμε στους στόχους που ο καθένας θέτει για τον εαυτό του κάθε νέα χρονιά.

​​​​​​

Τι λέτε να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να αρχίσουμε μια ενδιαφέρουσα άσκηση που θα μας αποφέρει χαρά και δύναμη. Ακολουθούμε τις συμβουλές που δίνουν οι ειδήμονες.

Κάνουμε πέντε καθοριστικά βήματα:

-Το πρώτο βήμα: παραδέχεσαι τα συναισθήματά σου. Μην κρίνεις τα αρνητικά ως χειρότερα από τα θετικά.

-Το δεύτερο: αναρωτιέσαι με ειλικρίνεια χωρίς να φοβάσαι ποιό είναι το μάθημα, τι μήνυμα κρύβεται πίσω από το συναίσθημαΤι νέο σου φέρνει, τι έχει να σου πει;

-Τρίτο βήμα: αντιμετώπισε την κατάσταση που σε αφορά με πλήρη συναισθηματική προοπτική. Στη συνέχεια, πάρε μια βαθιά αναπνοή, άλλαξε ταχύτητα και δες ορθολογιστικά την ίδια κατάσταση.

-Τέταρτο βήμα: φέρε τις δύο προοπτικές μαζί όταν έχεις αντιφατικά συναισθήματα. Τι συμβαίνει; Τι σε εξυπηρετεί καλύτερα; Τι χρειάζεσαι για να ωριμάσεις; Ποια είναι η δράση που θα σε υποστηρίξει καλύτερα τώρα;

-Πέμπτο βήμα: άρχισε να μοιράζεσαι με φίλους, με τους οικείους σου την χαρά της ανακάλυψης του εαυτού σου και των δυνατοτήτων που βίωσες μέσα από αυτή την ενδιαφέρουσα άσκηση.

​​​​​​

Για να ζήσεις πραγματικά το μεγαλύτερο πεπρωμένο σου και να συνεισφέρεις στο μέλλον του κόσμου μας, θα πρέπει να καλλιεργήσεις και να υποστηρίξεις τον εαυτό σου καθώς ανακαλύπτεις μια αυθεντική ταυτότητα πνευματικού πλούτου που σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις μια ευημερούσα ακμάζουσα ζωή και καριέρα.

Τώρα αρχίζεις να δημιουργείς ισχυρά θεμέλια. Αυτή είναι μια θαυμάσια στιγμή να εισχωρήσεις βαθιά μέσα σου, να ανακαλύψεις πού βρίσκονται τα πάθη σου και να τα αξιοποιήσεις, αντί να τα καλύπτεις κάτω από τόνους προκαταλήψεων και ενοχών. Ύστερα να αρχίσεις να χτίζεις τη δομή που θα φιλοξενήσει τους μελλοντικούς σου στόχους και τα όνειρα. Υπάρχει μια αίσθηση δέσμευσης για το μελλοντικό σου έργο, μια φυσική αλληλουχία γεγονότων που εκτυλίσσεται σε αυτό το περιβάλλον.

Δοκίμασε να αποκαλύψεις και να απελευθερώσεις από τον πυρήνα της ύπαρξής σου κρυμμένες πεποιθήσεις. Ελευθέρωσε με αγάπη όλα όσα σε κρατούν πίσω από την αληθινή ευημερία, ώστε να μπορείς να έχεις αφθονία σε χρήματα και όχι μόνο, να βρεις την υποστήριξη για να ελκύεις διαρκώς τον πραγματικό πλούτο που χρειάζεσαι για να ζήσεις το μέγιστο όραμά σου.

 

Το 2018 θα βιώσουμε την επιτυχία αναπτύσσοντας την διαίσθηση. Ελευθερώνουμε, σχεδιάζουμε, αναπτυσσόμαστε, προχωράμε μπροστά. Καλή και ενδιαφέρουσα νέα χρονιά για όλους μας!