Το τραγουδούσαν οι Beatles: All we need is love, αλλά ποιος το έκανε πράξη εκτός από τα παιδιά των λουλουδιών!

Σήμερα λοιπόν που είναι μια σπουδαία ημέρα για την παγκόσμια Ειρήνη ας κάνουμε όλοι όσα λεπτά σιγής μπορούμε για τα θύματα όλων των πολέμων. Μια ζωή δεν φτάνει να προσευχηθούμε για όλα τα αθώα θύματα που χαραμίσαμε στην ανοησία των μαχών.

Ας αρχίσουμε θετικά γιατί σήμερα είναι  μια σπουδαία ημέρα. Φθινοπωρινή ισημερία, για το Βόρειο ημισφαίριο.

fullsizerender-1

Photo by Ifigenia T.

Αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Διεθνής Μέρα Ειρήνης αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη το 1981 ως μέρα παύσης πυρός και μη-βίας. Στην αρχαιότητα είχαμε την εκεχειρία για την παύση των μαχών και την αρχή των διαπραγματεύσεων.

fullsizerender

Photo by Ifigenia T.

Τι να μας κάνει μια ημέρα, αφού από αύριο πάλι στα όπλα. Για να συνεχίσουμε θετικά να σας θυμίσω οτι είναι και ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας που εορτάζεται με σειρά εκδηλώσεων κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

img_1312

Και τέλος σήμερα είναι μια ημέρα για την ευαισθητοποίηση όλων και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της πολιτείας στη νόσο του Αλτσχάιμερ. Σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ. Για να μην ξεχνιόμαστε. Είναι μια κατάλληλη ημέρα για να θυμηθούμε πόση αξία έχει η ζωή μας.

Σήμερα λέμε Ναι στην ύπαρξη

Λέμε Ναι στην αγάπη και την εξέλιξη

Λέμε Ναι στους φωτεινούς ανθρώπους και στην υγεία πνεύματος και σωματος

Λέμε Ναι στην αλληλεγγύη

Ναι στη χαρά της ζωής

H λέξη Όχι μπορεί να κάνει ζημιά στον εγκέφαλό μας, καθώς το άκουσμα της λέξης έχει σαν αποτέλεσμα την απελευθέρωση δεκάδων ορμονών που παράγουν το στρες καθώς επίσης και νευροπομπών, λένε οι ειδικοί.

1111

Photo by Ifigenia T.

Αυτές οι χημικές ουσίες παρενοχλούν άμεσα την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου, καταστρέφοντας τη λογική, την αιτία, τη διαδικασία άρθρωσης της γλώσσας και την επικοινωνία. Εξ ου και οι πόλεμοι λεκτικοί και πραγματικοί με επακόλουθο τις καταστροφές, τον όλεθρο.

Σκεφτείτε λοιπόν πριν ορθώσετε το ανάστημά σας για να πείτε ένα ξερό Όχι, τι κακό μπορεί να συμβεί.

Για να μην φθειρουμε τον εγκέφαλό μας προκαλώντας του πόνο από το στρες του Όχι και της άρνησης, που οδηγεί πολλές φορές σε Αλτσχάιμερ είναι καλό να βρούμε θετικές λέξεις ναι σκέψεις που ωθούν τα κέντρα κίνησης του εγκεφάλου να δράσουν και μπορούν να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε ένα αίσθημα ευθυμίας, αντί για ραθυμία, έλλειψη διάθεσης όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα.

img_5302

Photo by Ifigenia T.

«Σύμφωνα με την Sonja Lyubomirsky, μια από τις κύριες ερευνήτριες της ευτυχίας παγκοσμίως, αν επιθυμείς να αποκτήσεις ισόβια ικανοποίηση πρέπει να εντρυφήσεις στις θετικές σκέψεις για τον εαυτό σου, να μοιράζεσαι τις όμορφες στιγμές με τους άλλους και να γεύεσαι κάθε θετική εμπειρία στη ζωή σου.

Η Barbara Fredrickson, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κέντρου Θετικής Ψυχολογίας, ανακάλυψε πως πρέπει να παράγουμε τουλάχιστον τρεις θετικές σκέψεις και αισθήματα για κάθε μορφή αρνητικού συναισθήματος» διαβαζουμε στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του site Boro.gr

img_7424

Photo by Ifigenia T.

Η αισιοδοξία και η αγάπη παράγουν ενδορφίνες και ο εγκέφαλος μαζί με την καρδιά συνεργάζονται για να ζούμε με υγεία.

Σήμερα άλλωστε είναι και η ημέρα γενεθλίων του Leonard Cohen και σας χαρίζω ένα υπέροχο τραγούδι από το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2014 Popular Problems. Ο Cohen που αγαπάει την Ελλάδα όπως ξέρετε, πριν τη συναυλία του στο Λυκαβητό στη συνέντευξη μου θύμισε ότι πρέπει να χορεύω για να κινούνται όλα μέσα και γύρω μου.

Να χορεύω κι όταν όλα θα έχουν τελειώσει για να ξαναρχίσουν πάλι. Χρόνια πολλά υπέροχε και ευγενικέ ποιητή της ζωής!!!!