Ο χρόνος πάντα είναι ο σωστός για να κάνεις αυτό που είναι σωστό», είχε πει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.


Οι σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού πήραν πολύ χρόνο για να ειπωθούν δημόσια αλλά τελικά ταρακούνησαν τα έδρανα και τον διεθνή τύπο σε μια εποχή γενικών κραδασμών στη πολιτική σκηνή. Αναμένονται αντιδράσεις ποικίλες ειδικά από τη Γερμανία και αναρωτιέμαι τι ήθελε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να πετύχει ο Αλέξης Τσίπρας που δεν μάσησε τα λόγια του. Αντιπερισπασμό;

Βάζοντας τις αξιώσεις μας επί τάπητος τη στιγμή που μας πιέζουν αφόρητα από όλες τις πλευρές, μάλλον θέλει να δημιουργήσει αναταραχή και να τα παίξει όλα για όλα! Ένα παιχνίδι bras de fer ξεκίνησε με τη Γερμανία. Χαρακτήρισαν τη στάση του επιθετική προς το παρόν και βλέπουμε τι αντιδράσεις θα προκαλέσει εντός των ημερών. Σήμερα άρθρωσε με δημόσιο λόγο αυτό που συζητιέται χρόνια τώρα από όλο το φάσμα των Ελλήνων, εντός και εκτός της χώρας, αλλά και από τα ΜΜΕ. Να κάνουνε Ταμείο οι Γερμανοί να δούμε ποιος χρωστάει τελικά σε ποιόν μετά το Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν ανησυχώ καθόλου όπως ο τύπος στο graffiti που φωτογράφησα στα Εξάρχεια και λέει «No justice, no peace». Ναι, το δίκαιο πρέπει να λέγεται, αρκεί να μείνουμε στις θέσεις μας και να μην το γυρίσουμε σε καλαματιανό.