Θα πείτε, αυτό σαν έκφραση το χρησιμοποιούμε συχνά όταν κάτι το θεωρούμε παραμύθι. Ναι τα παραμύθια συνήθως είναι για μικρά παιδιά. Πως εξηγείτε όμως ότι προτιμούν να τα ζουν οι μεγάλοι; Τα προτιμούν από την πραγματικότητα. Τα παράγουν, τα συγκαλύπτουν, τα αποδέχονται τελικά.

fullsizerender-1

Photo by Ifigenia T.

Μύθοι και αλήθειες και γιατί να θέλουμε το παραμύθι μας να το ζούμε ως ενήλικες και δεν αντέχουμε την αλήθεια; Με τόσα που συμβαίνουν γύρω μας ας καταφύγουμε σε ένα διδακτικό παραμύθι μήπως βρούμε λίγη παρηγοριά και αθωότητα. 

Αυτά και άλλα πολλά τριγυρίζουν στο μυαλό μου όταν κρατώ ένα παραμύθι στα χέρια μου. Το επεξεργάζομαι. Όπως και η κα Κική από το Βόλο που αγαπάει τα παραμύθια. 

fullsizerender-2

Photo by Ifigenia T.

Υπάρχουν ιστορίες με δράκους που με ανατριχιάζουν. Θυμάμαι με δέος το δράκο που ήταν στο υπόγειο του κάστρου  της πριγκίπισσας Αυγής.

Πέρσι όμως χειμωνιάτικα, Νοέμβρη μήνα βροχερό, γνώρισα έναν γλυκύτατο δράκο Κυριάκο που είχε τα γενέθλιά του και μας κέρασε στο πολυχώρο Αίτιον όλα τα καλά! 

fullsizerender-5

Photo by Ifigenia T.

Μπαλόνια παντού, χαρούμενα πρόσωπα, ζωντάνια, κέφι, χρώματα  και οι δύο πρωταγωνίστριες της βραδιάς Λένα Βλασταρά  και Λήδα Βαρβαρούση, που η μια έδωσε το χαρακτήρα και η δεύτερη τη μορφή του, έλαμπαν από χαρά γιατί ο δράκος τους αντί να μας τρομάξει μας συγκίνησε! 

fullsizerender-6

Photo by Ifigenia T.

Το πρώτο παραμύθι της Λένας από τις εκδόσεις Captain book.gr είναι ένα υπέροχο παραμύθι για όλες τις ηλικίες, που δείχνει πόσο σημαντική είναι η φιλία για να ξεπερνάς τα εμπόδια που σου βάζει ο εαυτός και το περιβάλλον. Οι φίλοι στηρίζουν, συμβουλεύουν, συντροφεύουν και περνάνε οι δυσκολίες με τη συμπαράστασή τους. Επίκαιρο παραμύθι. 

fullsizerender-4

Photo by Ifigenia T.

Έτσι είναι αυτά τα πράγματα άμα έχεις ταλέντο δημιουργείς ποικίλα συναισθήματα στο κοινό. Η δημιουργικότητα από το μυαλό του συγγραφέα και το μολύβι του εικονογράφου μεταφέρονται μέσα 

από το χαρτί στην καρδιά του αναγνώστη και εκεί γίνεται μια έκρηξη χαράς. 

Όλες οι ηλικίες ήταν εκεί και ήθελαν αυτόγραφο στο χέρι τους με τον χαρισματικό δράκο που ξέρει να αγαπά και να μοιράζεται.

fullsizerender-7

Phto by Ifigenia T.

Ωραία εμπειρία να ξαναγίνεσαι παιδί και να ζεις σε άλλη διάσταση. Το χρειαζόμαστε και το νιώσαμε στο πάρτυ του Κυριάκου στην Αθήνα. 

Αυτό το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, το παραμύθι θα ταξιδέψει στην Κρήτη. 

Στο Ηράκλειο στο βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης, στις 12 το μεσημέρι πάλι θα έχουμε ουρές για μια «ζωγραφήγηση» αλλιώτικη.

fullsizerender-8

Photo by Ifigenia T.

Η εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση θα συναντήσει όσους αγαπούν τα παραμύθια και θα φτιάξει νέες  ιστορίες για δράκους που έχουν γενέθλια και όχι μόνο. 

Παρέα της, οι δικοί σας δράκοι που έχετε ήδη ζωγραφίσει από το σπίτι σας, κι εκεί θα μπουν στην ιστορία να ζωντανέψουν. Μην τρομάξετε και προπάντων μην ξεχάσετε τις ζωγραφιές σας. Και να περάσετε καλά, να ξεδώσετε και να ονειρευτείτε ένα χρωματιστό και χαρούμενο κόσμο. Ας τον ζωγραφίσουμε.

Είσοδος ελεύθερη!

Δείτε το βιντεο με τα παρασκήνια της δημιουργίας του Δρακου Κυριάκου.

https://www.youtube.com/watch?v=8PaW82zlhxA&sns=em