Ο Τίτος Πατρίκιος διαβάζει ποιήματά του στην Ιφιγένεια Τσαντίλη

Τίτος Πατρίκιος. Ο τελευταίος ποιητής της γενιάς του, εστιάζει στα γεγονότα και τους ανθρώπους που τον καθόρισαν, μέσα από τη συνέντευξη που μου παραχώρησε τον Μάρτιο 2021, για την εβδομαδιαία εκπομπή “Εστιά/ζωντας”.



Αναφέρθηκε στη φίλη του Άλκη Ζέη, στην φιλελληνίστρια Ζακλίν Ντε Ρομιγί, στον ποιητή και συναγωνιστή του στην εξορία, Γιάννη Ρίτσο, στους δασκάλους και συμμαθητές του στο Βαρβάκειο που διέπρεψαν στην ιατρική και στον πολιτισμό.

Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος συνομιλεί μαζί μου για τα γεγονότα που διαμόρφωσαν εκείνον και το έργο του

Μια νέα σειρά εκπομπών με τίτλο «Εστιά/ζωντας» άρχισε να προβάλλεται εβδομαδιαία στο κανάλι ευεξίας της Cosmote Tv –Body in Balance Gr., το οποίο είναι θεματικό κανάλι και έχει εστιασμένο κοινό που ασχολείται με την υγιεινή διατροφή, την άσκηση και τον συνειδητό νου. Η εκπομπή που επιμελούμαι και παρουσιάζω, είναι σύνθετη (εστιάζει στα γεγονότα, ζώντας στην εστία). Στοχεύει μέσα από συνεντεύξεις με γνωστούς και ξεχωριστούς ανθρώπους στην ειδικότητά του ο καθένας, να παρουσιάζει διαχρονικές αξίες, που μπορούν να εμπνεύσουν ανθρώπους στην απαιτητική εποχή που διανύουμε και να ενισχύσουν τον οργανισμό μας να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις.

Δείτε το trailer της εκπομπής εδώ

https://m.youtube.com/watch?v=l3ZsfqGgQoo

Η εκπομπή ξεκίνησε να προβάλλεται στις 23/4 κάθε Παρασκευή στις 23:00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 14:00 στη ζώνη της γυναίκας (Woman’s Time), μετά την ζώνη της διατροφής. Μια εκπομπή για τον κάθε τηλεθεατή, από όλα σχεδόν τα target groups, που ζητάει ψυχική στήριξη και γνώσεις, τώρα στον εγκλεισμό, για να αναπτύξει υποστηρικτικούς παράγοντες, να ενδυναμώσει τον οργανισμό και τον νου του. Θετική ψυχολογία και στάση ζωής είναι το υπόβαθρο των εκπομπών αυτών. Προσκεκλημένοι στο στούντιο του καναλιού άνθρωποι που εξακολουθούν να παράγουν έργο και να προτείνουν λύσεις μέσα στην πανδημία. Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 η εκπομπή εστίασε στη ζωή και το έργο του καταξιωμένου ποιητή Τίτου Πατρίκιου, ο οποίος εξέδωσε την ποιητική συλλογή του: “Ο δρόμος και πάλι”. Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από το 2020, εν μέσω πανδημίας, από τις εκδόσεις ΚΙΧΛΗ.

#titospatrikios #poetry #estiazontas #ifigeniatsantili #λογοτεχνία #ποιητης #τιτοςπατρικιος #πανδημια

Ο Τίτος Πατρίκιος στην εκπομπή Εστιά/ζωντας διαβάζοντας ποιήματά του